WeRun

The social running app

In progress

VX Company

Corporate website

Bezoek website

De kogel is door de kerk. Wesley joins the team

4 jaren geleden door Dennis Kramer

De kogel is door de kerk. Vanaf 1 januari 2014 is Wesley ‘officieel’ onderdeel geworden van Studio Gewoon. Misschien zijn er mensen die zich nu afvragen: ‘Wesley is toch altijd al onderdeel geweest van Studio Gewoon?’ Ja en nee.

Laat me het verduidelijken.

Onze studietijd
Het verhaal neemt ons terug naar onze gezamenlijke studie. Een tijd waarin Studio Gewoon nog niet bestond. De tijd van korte schooldagen, veel vrije tijd en bergen Kapsalon.
Tijdens een van de vele lunch wandelingen richting de frikadelbroodjes van de Spar ontstond een idee. Een idee om zelf een reclamebureau te beginnen. Het was toen nog niet omdat we dachten dat we het beter konden dan wat andere deden. Het was ook niet omdat we zoveel beter waren dan de rest van onze studiegenoten. We wilden het graag omdat het leuk was. Zoveel leuker dan het werk wat we destijds deden. ( Waarschijnlijk vakken vullen of iets dergelijks. )

Players
We hadden zelfs al een naam bedacht. Players. Als ik het me goed herinner was dit Wesley’s eerste grote bijdrage aan wat nu Studio Gewoon is.
De naam was een referentie naar onszelf. Waarschijnlijk niet omdat we zulke rokkenjagers waren, maar eerder omdat we veel games speelden. We zagen het ook al helemaal voor ons. Een simpel woordlogo in een serif font als Times. Witte letters op een zwarte achtergrond.
Het bleef bij een visie.

Er gingen maanden voorbij voordat we echt met het idee aan de slag gingen. We waren al snel uitgekeken op de naam Players en moesten een goede naam bedenken. Na vele ideeën kwam dan eindelijk de naam Studio Gewoon naar voren. ‘Studio Gewoon, voor ongewone communicatie’.
De naam was er. Nu moesten we de rest nog regelen. De KVK, belastingdienst, bank en natuurlijk de klanten. Dit was lastig. Hier wisten we niets van af en waren eigenlijk nog te jong en onervaren om dit echt door te zetten. Het bleef liggen. Het werd stil.

Na enkele maanden hebben Marina en ik de knoop doorgehakt om het maar gewoon te doen. We schreven ons in bij de KVK op 1 januari 2008.
Wesley schreef zich later in. Echter, als eigen onderneming. Studio Wes.

Onze samenwerking
Na onze studie zijn we allemaal in loondienst gegaan en het ondernemen kwam op een laag pitje te staan. Het was pas in September 2011 dat ik besloot om mijn baan te verlaten en het te gaan proberen als ondernemer. Toen er zo nu en dan wat opdrachtjes binnen kwamen, schakelde ik Studio Wes in om te helpen. Wesley werkte toen ook nog in loondienst en moest daarom in de avonduren werken aan onze projecten. Dit werkte niet altijd even efficiënt.

Gelukkig was Wesley ook klaar met de beperkingen van in loondienst werken en besloot begin 2012 om zijn baan op te zeggen. In Juni 2012 was ook hij full-time aan het ondernemen. Vanaf het eerste moment heeft Wesley gezegd dat hij voor Studio Gewoon werkte. Wessismore, wat voorheen Studio Wes heette, was er enkel om naar Studio Gewoon te factureren. Niet optimaal, maar het werkte.

Lang verhaal kort…
Na een jaar op deze manier te hebben samengewerkt, hebben we eindelijk besloten om Wesley in te schrijven bij Studio Gewoon. Vanaf 1 januari is Wesley officieel compagnon van Studio Gewoon. Iets wat hij natuurlijk al lang en breed verdiend. Welkom Wes!

Weergaloze reacties